Bokplus+

Allt du behöver för att tillverka, lansera och sälja din bok. Tryck, webbshop, distribution, webbsida, film, sociala media, PR, butiksskyltning samt rådgivning för finansiering via stiftelse eller fondmedel.

Om du har frågor, ring 031 809165 eller skriv ett e-mail till soren@inform-cmg.se. Du kan även använda dig av intresseanmälan nedan för detta syfte.

Författaren Bo Björklund om att kapa ett kostnadsled vid bokutgivning

Joacim Pihl om finansiering med hjälp av stiftelse- eller fondmedel

Finansiering via stiftelser och fonder

I Sverige finns över 150 000 stiftelser och fonder som tillsammans förfogar över hundratals miljarder kronor som de vill dela ut till projekt som är i stiftelsens eller fondens anda. Men det krävs kunskap och hjälp för att ansöka och få dessa medel till sitt bokprojekt. Bokplus+ erbjuder tillsammans med Utveckla Väst seminarier och utbildning i konsten att få stiftelsebidrag eller stipendier.

Tryck

Den rent industriella delen i bokprojektet har vi i huset. Vi trycker själva och har full kontroll på processen från tryckplåt till distribution. Det innebär en trygghet för dig och kortare ledtid från manusinlämning till färdig bok. Du har samma kontaktperson hela vägen som vet allt om din bok och hur projektet framskrider. Om du har möjlighet får du gärna vara med när dina boksidor tas in i tryckpressen. En spännande stund!

Distribution

Vi erbjuder att distribuera din bok direkt till konsument om du säljer via vår webbshop. Ett bra sätt att kapa ett kostnadsled mellan dig och dina presumtiva läsare. Självklart tar vi hand om logistiken runt de böcker du vill distribuera ut till butik också.

Webbsida

En allt viktigare del i lanseringen av en bok är synligheten på nätet. Om du använder Bokplus+ kan du få en professionell webbsida uppsatt där din bok och ditt författarjag presenteras. Om du vill lär vi dig hur du kan sköta och uppdatera sidan på egen hand. Annars kan vi hjälpa dig när det är dags att göra reklam för seminarier eller andra aktiviteter under lanseringen. Här lägger vi också upp utdrag ur boken och filmen där du presenterar ditt verk. Man kan som läsare prenumerera på uppdateringar på din webbsida så den är en fantastisk nyhetskanal för dig och dina aktiviteter runt boken.
Här kan du se ett exempel på en sådan webbsida. Författaren Bo Björklund presenterar sin bok ‘Göta Älvdalen – Berättelser och bilder’

Intervjufilm

Alla dina läsare vill veta mer om dig och din bok. Därför hjälper vi dig att göra en professionell film där du intervjuas om din bakgrund, varför du skrivit din bok och drivkrafterna i ditt författarskap. Film på webben är oslagbart om man vill få en levande och intressant beskrivning av dig och ditt bokprojekt.
Filmen når man sedan från din webbsida, via YouTube och på din Facebooksida. Den är tekniskt anpassad för att kunna visas på allt från en smart telefon till en maffig hemma-TV. Eller varför inte ha den på en bioduk som introduktion på ett seminarium?
Här kan du se ett exempel på en sådan film.

Sociala media

Lansera din bok genom att kommunicera på webben! Om du vill så hjälper vi dig sätta upp en Facebooksida som blir din plattform för personlig kommunikation och Likes. Här finns ju den perfekta platsen för att pusha för dina framträdanden genom att skapa evenemang som alla dina följare kan se och dela med sig av.
Sedan är ju inte steget långt till Twitter och Instagram. Du kanske redan är där?
Här kan du se ett exempel på en sådan Facebooksida.

Övriga tjänster

 

 

Ateljé

Bokplus+ skulle aldrig släppa igenom en bok utan att erbjuda formgivningshjälp. Vår egen ateljé har lång och gedigen erfarenhet av bokformgivning och det som behöver göras tekniskt för att boken ska bli tryckbar. I vår ateljé förvandlas ditt manuskript till en snygg, läsbar och professionell produkt. Du är med i processen och kan via provtryck och färgprov se hur boksidorna kommer se ut när de är tryckta och klara.
Det spelar ingen roll i vilken form ditt manuskript och dina bilder kommer. Vi har alla verktyg för att förvandla det till en attraktiv bok.

 

Pressrelease och pressbilder

Pressen längtar efter nyheter och din bok är ju något viktigt att skriva om. Vi hjälper dig ta fram bildmaterial, porträtt och pressreleasetext som publiceras i Bokplus+ nyhetsrum på News Cision dit alla journalister går för att hålla sig ajour. Detta material läggs även upp på din hemsida så att den blir en guldgruva för dina PR-aktiviteter

 

Display och butiksskyltning

Låt inte din bok ligga och samla damm platt på en butiksdisk. Visa upp den i all sin prakt i ett specialdesignat ställ bredvid. Det lockar till att ta upp den, provläsa och spontanköpa. Vi hjälper dig att utforma och producera det antingen som ett golvställ eller ett som pryder en butiksdisk.
Hyllvippor, hyllkantsskyltar och takskyltar är andra produkter vi producerar här i huset.

Send this to a friend